Harrastukset,  Pelit,  Uutta,  Vapaa-aika

Pro gamer – kuinka sellaiseksi pääsee?

Pro gamer

Monilla videopelien harrastajalla tulee varmasti jossain vaiheessa mieleen, kuinka voisi tulla ammattipelaajaksi. Jos haluaa olla pro gamer, se vaatii paljon omistautumista, kärsivällisyyttä sekä lahjakkuutta. Hyvillä pelaajilla on kyky vetää puoleensa valtavia yleisömääriä ja viedä kotiin useiden miljoonien rahapalkintoja, joten ymmärrettävästi tämä on erittäin houkutteleva polku videopeleistä kiinnostuneille.

Haluatko edelleen ammattipelaajaksi? Jatka lukemista, niin kerromme mitä vaiheita sinun tulee polullasi huomioida.

Mikä on ammattipelaaja?

Jos et ole koskaan kuullut termiä ”ammattimainen pelaaja”, saatat miettiä, mikä se oikeastaan on. Ammattimainen pelaaja pelaa videopelejä kokopäiväisesti ja kilpailee turnauksissa voittaakseen palkintoja. Sponsorit tai mainostajat maksavat ammattilaispelaajille, ja joskus he ovat osa pelaajatiimiä, jossa he myös ansaitsevat rahaa.

Toisin kuin pelialalla työskentelevät ihmiset, kuten suunnittelijat tai pelien testaajat, ammattipelaajat keskittyvät vain pelaamaan pelejä. Ammattipelaajat pelaavat tuntikaupalla opettelemalla ja harjoittelemalla valitsemaansa peliä, kunnes he hallitsevat sen tarpeeksi hyvin osallistuakseen kilpailuihin. He viettävät usein tuntikausia harjoitellen ja kehittävät tärkeitä taitoja, kuten käsien ja silmän koordinaatiota, nopeita refleksejä ja ongelmanratkaisutaitoja.

Ammattipelaaja vai striimaaja?

Ennen kuin aloitat suunnittelemaan uraasi ammattilaispelaajana sinun on hyvä tietää, että ammattipelaajan ja ammattistriimaajan välillä on ero.

Ammattistriimaajat lähettävät striimeja ja live-videoita YouTuben tai Twitchin kaltaisille alustoille kasvattaakseen kanavaansa ja seuraajamääräänsä. Toisin kuin pro gamer, joka ansaitsee tuloja sponsoreilta tai joukkueista, striimaajat tienaavat rahaa lähettämällä pelejä verkossa ja keräämällä rahaa mainostuloilla.

Kuka tahansa voi olla ammattistriimaaja, joten tämä kenttä on avoimempi amatööreille. Lisäksi striimaajana olet oma pomosi, joten voit määrittää oman aikataulusi. Silti ammattipelaajat saavat yleensä enemmän tuloja kuin striimaajat.

Valitse itselle sopivin peli, alusta ja genre

Yleensä kannattaa pysyä yhdessä pelissä, alustalla tai genrellä kun aloittaa ammattilaispelaajana. Koska peleissä ja alustoissa on niin paljon vaihtoehtoja, on mahdotonta hallita niitä kaikkia, joten on rajattava vaihtoehtoja.

Mitä tarkemmin rajaat genresi, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on menestyä. Seuraavaksi voit valita alustasi, kuten PC-pelit (joka on yleisin vaihtoehto kilpailtavissa peleissä) tai muut konsolit, kuten PS4. Valitse sitten pieni valikoima pelejä, joihin haluat keskittyä. Joitakin suosittuja e-sportpelejä ovat Dota 2, League of Legends, Fortnite sekä StarCraft II.

Liity yhteisöön

Ammattipelaamisessa on kyse tietenkin pelaajan kyvyistä, mutta myös pelikulttuurista. Kannattaa viettää aikaa foorumeilla ja muissa paikoissa, joissa pelaajat kokoontuvat. Yhteisössä voi varmistaa, että myös nauttii muiden pelaajien seurasta. Pelaajien kun on oltava vuorovaikutuksessa toistensa kanssa kehittyäkseen.

Harjoittelu tekee mestarin

Jos haluat voittaa, sinun täytyy harjoitella. Ensinnäkin on hyvä hallita pelin mekaniikka. Keskity pelikohtaisten taitojen oppimiseen, kunnes ne juurtuvat lihasmuistiisi. Ammattipelaajat harjoittelevat väsymättä mekaniikkaa pysyäkseen terävinä ja tehdäkseen parannuksia. Pelaamisen harjoitteluun tarjoavat mahdollisuuden myös uudet pikakasinot.

Huippupelaajien seuraamisesta on kuitenkin paljon hyötyä. Sekä videot että live-lähetykset ovat loistavia resursseja hyvien pelitottumusten oppimiseen. Myöhemmin omien ottelujen uusintojen tarkasteleminen mahdollistaa omista virheistään oppimisen. Kaikki parhaat pelaajat toimivat näin.

Panosta hyviin pelivälineisiin

Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta jotta voi menestyä pelaamisessa, tarvitsee oikeanlaiset laitteet. Nämä ainakin kannattaa huolehtia kuntoon:

  • Pelitietokone tai kannettava tietokone
  • Kuulokkeet
  • Mekaaninen näppäimistö
  • LED-näyttö
  • Pelihiiri
  • Laadukas web-kamera ja mikrofoni
  • Mukava pelituoli
  • Surround-äänikaiuttimet

Etsi joukkue

Kun olet rakentanut mainetta voittamalla pienempiä paikallisia kilpailuja, voit liittyä pelitiimiin. Tarvitset huipputaitoja ja hyvän verkoston ennen kuin sinut kutsutaan tiimiin. Voit myös itse ottaa yhteyttä tiimeihin verkossa tai henkilökohtaisesti. Mitä parempi pelaaja olet, sitä todennäköisemmin sinua pyydetään liittymään joukkueeseen, joten harjoittele, harjoittele, harjoittele.

Muiden kanssa pelaaminen ja erityisesti sinua parempien tai eri taitotasoilla olevien on yksi arvokkaimmista kokemuksista, joita pelaajalla voi olla. Jos olet todella hyvä, tiimi todennäköisesti löytää sinut. Jos ei, tsekkaa vaikka Discord, Subreddit ja Steam-ryhmät, jotka toimivat amatööriryhmien ensisijaisina rekrytointipaikkoina. Joukkuepohjaisissa peleissä, kuten CS:GO:ssa ja Dota 2:ssa, on opittava pelaamaan hyvin muiden kanssa. Löydä siis oma roolisi ja pelaajaryhmäsi.

Hommaa sponsorointisopimus

Ammattipelaaja

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta todellisilla ammattilaisilla on sponsorit. Turnausten voittaminen on mukavaa, mutta jos ne ovat kertaluonteisia tapahtumia, et voi luottaa siihen, että voitoistasi tulee tasaisia tuloja.

Sen sijaan ammattipelaajat ansaitsevat tulojaan erilaisten tuotemerkkien sponsorointisopimuksista, jotka maksavat heidän tuotteidensa mainostamisesta ja käyttämällä heidän tuotteitaan. Kaiken peliuraasi sijoittamasi ajan ja rahan jälkeen on vihdoin aika alkaa myös ansaita rahaa taitojesi avulla.